Dammstakärret 13 maj

Tidig fredagsmorgon med hustrun vid Dammstakärret på Bogesundslandet för att leta efter storlommen som rapporterats. Startade från Vallentuna 05:00, nära nollpunkten på termometern men med en uppstigande sol.

Vi hittande inte vägen, kom på en ridväg som klart drog iväg åt lite fel håll. vi gick tillbaka och hittade stigen mot Dammstakärret. Dimman började lätta så fint, nu spanade vi efter ett par Storlom som så fint borde ha legat där i sjöröken, men inte idag. Vi njöt av solen som började värma ordentligt, dimman lättade långsamt. Nötskrikor och Gräsänder blev våra ända kryss. Vi tog fram den medhavda frukosten kokta ägg, varsin makrillburk och kaffe. Solen värmde gott det blev 10-12 grader medan vi satt där, njöt av en underbar morgon.

Christer, en mycket duktig fågelfotograf kom smygande på stigen bakom oss, efter lite snack om Storlommar vid kärret så trodde han att den flyttat eller tillfälligt tagit sig till Träsksjön en bit bort.

Efter den goda frukosten tog vi bilen för att söka efter Storlommen vid Träsksjön, vi mötte Christer som kunde rapportera att det låg en Storlom mitt i sjön.

Det gick fort att hitta den ensamma lommen mitt i sjön, vi undrade om någon låg på ägg i  vassen men kunde med kikarens hjälp inte hitta någon ruvande Storlom. Den ensamma Storlommen blev årets första kryss.

Tack Christer för upplysningen, det här är dina fina hemmarker, vi kommer säkert att återvända hit för att lära känna området.

© © Allt material på denna hemsida är skyddat enligt lagen om upphovsrätt  © ©

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s