Om mig

Jag har arbetat hela mitt yrkesamma liv med fotografi.

Efter några korta perioder hos Foto Beckman och Hasselblad, gick jag som gesäll hos Welinders atelje på Kungsgatan i Stockholm, där jag hade den stora äran att arbeta och lära mig mycket av Bertil Zerpe som vid den tiden arbetade som chefsfotograf på ateljen. Slutet sextiotalet hade jag under en period eget företag. Början sjuttiotalet arbetade jag
2 år i Paris, Studio Migeot i närheten av Place des Voges. Åter i Sverige var jag anställd hos PeO Eriksson, vi arbetade mycket mot Åhlen & Åkerlunds månadstidningar. Det blev sedan 31 år som fotograf på Danderyds sjukhus, ett mycket omväxlande fotografiskt arbet, det blev också där som det digitala tidigt kom in som arbetform. Vid sidan om arbetet på DS hade jag lyckan att vara fotograf till AIK Allmänna Idrottsklubben, det blev nästan tio år nära klubben och jag fick vara med om att starta tidningen Smokingliraren, som numera har gått i graven.

Numera sedan några år är jag pensionär men med ett fortsatt intresse av fotografi och bilder. Nu har jag också tid att odla fler intressen, det blir mycket natur med vandringar, fågelspaning. Är medlem i Angarngruppen, StoF, Friluftsfrämjandet, Svenska Turistföreningen,  Stockholms knivförening  och naturligtvis A.I.K.

 Sommarhuset i Hälsingland upptar mycket av sommarhalvåret med, lite snickeri, bär-svampplockning, fiske, kajakpaddling,  jo det finns mycket som intresserar och förgyller livet för att inte glömma familjen, hustru, barn och barnbarn.

14 kommentarer på “Om mig

 1. jackojag skriver:

  Underbara och kreativa pappa! Jag är och kommer alltid vara ditt största fan! Älskar dig massor och är så stolt över dig!

  • Roffe skriver:

   Tack älskade Lisa, roligt att du gillar det jag gör, det känns fortfarande lite skakigt men det blir nog bättre när jag lärt mig allt som går att göra med detta media. Håller på med en hemsida också, men det tar tid att skapa något snyggt, där är tanken att jag skall publicera en del bilder från mitt gamla negativarkiv som jag håller på att scannrar in.

 2. Amders Åhlin skriver:

  Hej!
  Idag har vi sett en mandarinand i Råckstasjön i Bromma.. Den simmade så fint tillsammans med andra änder. Den var otroligt vacker och sällsynt.

  • Roffe skriver:

   Ander va kul, jag såg min första mandarinand i Nynäshamn för snart ett år sedan. En mycket udda fågel här, hos oss undrar om det är samma som rapporterades häromdagen från Hässelby. önskar dig god spaning.

 3. Gunnar Malmström skriver:

  NU vet jag hur en Järnsparv ser ut. KUL! Tack för det. Gulsparven är väldigt vacker. Den ska jag börja titta efter… Roligt att komma alla små fåglar in på livet med dina fotografier.

 4. Josefine Lindén skriver:

  Alltså hjälp! Vi går till tryck med Tjerna om en timme och jag inser att du och jag inte fått kontakt! Ett: vad heter du så jag kan credda dig i boken 2: skicka faktura! 😀

 5. Per-Erik skriver:

  Hej
  Det var en trevlig blogg. Jag lade in min e-postadress och ser fram emot fler inlägg. Per-Erik

 6. annicaaktiv skriver:

  Det låter som ett spännande och lyckligt fotograferande 🙂

 7. John skriver:

  Härlig blogg du har med fina och vackra foton! 🙂

 8. John skriver:

  Halloj Jag kommenterade dig här, men min kommentar hamnade nog i skräpkorgen. Kommenerar genom min wordpress sajt

 9. Anneli Thorstrom skriver:

  Helt fantastiska bilder helst de på olika fåglar.Jag har ett kråkpar som kommer dagligen(gråkråkor)& äter i min trädgård.Undrar vilken kamera du använder när du fotograferar? Jag skulle gärna börja & fotografera fåglar,djur & natur men är nybörjare…vilken kamera kan du rekommendera?
  Med vänlig hälsning Anneli Thorström Nybro

 10. annicaaktiv skriver:

  Tack Roffe för att du delar med dig av dina underbara naturfoton, de inspirerar mig och säkert fler 🙂

  • Roffe skriver:

   Annica tack för dina fina ord, jag har verkligen funnit en stor glädje i att få visa mina bilder. Det är speciellt att så många tittar på bilder som jag själv tycker om, det är som en dröm från en gammal fotograf att kunna nå ut till många intresserade. Jag hoppas det blir tid fram över att vi ses kanske till våren, till vi ses ha det gott.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s