Monet trädgård maj 2013

1783
Mina vänner där ute i ”cyberrymden”, jag lovade tidigare bilder från Monet´s trädgård nu äntligen har jag gjort i ordning bilder från denna fantastiska mytomspunna plats. Många motiv till konstnärens tavlor kommer från trädgården, mest kända är tavlorna från näckrosdammen och den gröna bron.

1716

1772

Kära hustrun och jag tog tåget från St. Lazare mot Vernon en timmes tågresa. Därifrån en trevlig promenad längs en gammal nerlagd järnväg, mot Giverny. Efter 7 kilometer kom vi fram till trädgården efter att ha passerat typiska gamla charmiga franska stenhus.
1646
1651
1650
Efter att stått en dryg halvtimme i kö, så kom vi då äntligen in i denna så emotsedda trädgård. Tanken nästan svindlade att här har han den store Impressionisten gått, målat, druckit absint med tidens berömda konstnärer och ätit gädda (hans favoritfisk)som fiskats i dammen.
1655
1677
1688
1697
Svårt att sluta fotografera närbilder på blommor och blad, några färgrika översikter som naturligtvis pryder bloggen.
1720
1683
1673
För dig som vill se mer av färgprakten ifrån Monet´s trädgård hänvisar jag till min hemsida http://www.roffeandersson.se där jag under fliken C Monet trädgård har lagt ut fler bilder i ett bildspel. Den ligger i menyn på vänster sida. Välkommen att ta en titt på hemsidan.

1804
Besöket avslutades med en alldeles utmärkt camembert på spröd sallad, pain riche och ett glas rött vin. Bussen till Vernon, tåget till Paris, en sinnlig heldag med många vackra bilder i kameran och det mänskliga minnet.
© © — Allt material på denna hemsida är skyddat enligt lagen om upphovsrätt — © ©

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s