Sidensvans februari 2015

 

4856

4862

Bohemian Waxving är Sidensvansens  engelska namn, på latin är det Bombycilla garrulus.

4837

4840

Under vintermånaderna drar vissa år stora skaror söderut, ses då ofta äta enbär och rönnbär.

4972

4975

4977

4989

Vintertid kan de äta frostbitna och delvis jästa rönnbär, kan då bli regelrätt berusade och flygoförmögna. Tydligen har de i motdrag utvecklad en effektiv lever, (bättre än människans) att döma av hur snabbt den återhämtar sig.

4878

4885

4900

Sidensvansen häckar barrskogsbältet i nordliga delar av landet, äldre barrskog på fuktig, mossig mark.

4822

4825

4826

Boet skålformat på en gren, ofta i tall högt upp. Sidensvansen är en häckande flyttfågel, men exemplar kan ses vintertid.

4829

4854

Storlek ungefär som en stare, kompakt byggd med tjock hals och stort huvud. Den är omisskännlig med stor hjässtofs i kombination med rödbeige färg. svart haklapp svart smal ögonmask, gult och vit mönster på vingen samt gul stjärtspets.

4907

4918

© ©  Allt material på denna hemsida är skyddat enligt lagen om upphovsrätt  © ©

Annonser