Getingar som städare 18 augusti

I veckan läste jag en artikel i Ljusdalsposten om det stora antalet getingar som är denna sommar. Visst är det många getingar inget märkligt med det, men i artikeln kunde jag också läsa om vilken nytta som dessa svart-gula små insekter gör. Naturens stora renhållare, asätare som håller efter i naturen.

Efter en fin fiskedag med både matnyttiga abborrar och en tvåkilos gädda, så dröjde det inte lång stund så kom städpatrullen till renset.

De arbetade intensivt med det att äta av fiskköttet, brydde sig inte ett dugg om fotografen med macro-objektivet som blev väldigt närgången.

© © Allt material på denna hemsida är skyddat enligt lagen om upphovsrätt  © ©

Annons

6 kommentarer på “Getingar som städare 18 augusti

 1. John skriver:

  Fina bilder Roffe!😊 Jag gillar inte getingar som kommer för nära mig, då springer jag!😁😁😁 Trampade på en död geting när jag var 6-7 år och glömmer inte det. I Tyskland när jag var 10-11 år blev jag stucken av några supersnabba getingar, vet inte vilken art, men de var så snabba att jag inte ens hann se dem när de anföll mg!😁

 2. roffe skriver:

  Tack John, kan förstå din rädsla skrämmande saker man upplever som barn kan sitta i resten av livet. De här getingarna brydde sig inte ett dugg om mig de hade bara mat i tankarna, inte heller något bo i närheten att försvara.

 3. Gunilla skriver:

  Getingar är faktiskt väldigt vackra. Och nyttiga. Trots det får de gärna vara där jag inte är.
  Tack för fascinerande och mycket vackra foton, Roffe!

 4. roffe skriver:

  Visst är det så att de inte ska vara för närgångna, Men nu på hösten är de inte så besvärliga. Tack för att följer min blogg, det är inspirerande att veta att du tittar.

 5. annicaaktiv skriver:

  Oj så fantastiskt vackert du har fotat getingarna. Jag känner igen detta med fiskrens och getingar alltför väl haha 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s