Slaguggla 20 november

På Reimersholme där Vin o Sprit hade sitt område när jag växte upp på söder, hade nu slagugglan flyttat. Den satt bättre till ur fotosynpunkt inte så mycket löv och grenar.

Den satt på bra fotavstånd alldeles stilla, försökte sova trots larmet av koltrastar som ”pep” och försökte mobba den okända främlingen.

Verkade inte bry sig trots att de kom ganska nära.

När den ettrigare nötskrikan kom ”skällande” så blev det en liten reaktion, måste naturligtvis spana in vem som förde oväsen när det är sovtid.

Nötskrikan gav upp efter fem minuters mobbande, slagugglan satt kvar, väl säker på sig själv.

Tack o bock för idag.

© © Allt material på denna hemsida är skyddat enligt lagen om upphovsrätt  © ©

 

Annons

10 kommentarer på “Slaguggla 20 november

 1. ilse-marie skriver:

  Helt fantastiska bilder! 👍

 2. annicaaktiv skriver:

  Så fantastisk fint du har lyckats med fotat ugglan Roffe! Jag har sett många ugglor i mina dar…men jag har aldrig lyckats med att fota en uggla…suck. Det är mitt nästa mål, att få fotografera en uggla! Haha nötskrikans min och utrop är härlig…en bild säger mer än ord 😀

  • Roffe skriver:

   Kul att du gillar mina bilder på slagugglan, den satt så fint i dag. Ugglor är annars så svåra att komma åt eftersom de flesta är nattaktiva vilket inte gör det lätt.

 3. Ylva Nilsson skriver:

  Fantastiska bilder på slagugglan. Och alla andra bilder med, för den delen. Man kommer några steg längre in i naturen, speciellt fågelvärlden.

 4. John skriver:

  Härliga bilder Roffe! Jag har inte lyckats fånga någon uggla på foto…än. Det finns ett ställe inte långt ifrån mig där det finns en jorduggla som häckar, men jag har bara sett den en enda gång, flygandes förbi mig cirka en meter över marken! En fotograf jag pratat med följde ugglefamiljen hela sommaren, tills ungarna var flygga! ”jädrans tur” tänkte jag, men det var nog mer skicklighet bakom det än det var tur 🙂 Just slagugglor har jag hört att man ska akta sig för. De kan visst anfalla människor om de blir trängda eller man kommer för nära deras bo med ungar i.

 5. Jag skriver:

  Underbara bilder! Det måste kännas som en ynnest att få fota den i stan. Jag såg den häromdagen hos Storstadsnatur:
  https://storstadsnatur.wordpress.com/2017/11/17/slaguggla-mitt-i-stan/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s