Angarnssjöängen 12 november

I dag en tur runt sjöängen, svag vind 2 plusgrader växlande molnighet. Start vid Skesta hage högervarv i lugnt tempo. Inget stort antal fåglar i rörelse så här års, en havsörn kom inseglande gjorde några varv drog vidare mot öster. 9 sångsvanar drog i plog mot sydväst.

Gulsparvarna höll igång vid rishögarna Skesta hage.

En ensam gråsiska satt modell en kort stund mot en grå himmel.

Stationära pilfinkar i sitt vanliga träd.

Svårast av alla att fånga på bild i dag, entitan satt långt in i busken, ville inte komma fram för att få en bra artbild.

© © Allt material på denna hemsida är skyddat enligt lagen om upphovsrätt  © ©

 

9 kommentarer på “Angarnssjöängen 12 november

 1. John skriver:

  Nu är det småfåglarnas tid, iallafall här nere i Skåne. Men vi har många havsörnar, och har man tur så kommer man väldigt nära dem, några hundra meter. Vid Tosteberga matar de örnarna på vintern, ute på öarna, men dit har jag inget objektiv som når, har planer på att köpa ett 650-1300 mm, men det är bara manuell fokus, och jag lyckas på något sätt aldrig få in bra skärpa när jag använder manuell fokus. 😀
  Sedan har vi Kanadagäss, sångsvanar och en hel del andra vintergäster här. Sångsvanarna har börjat att häcka här nere, sett två par i somras som häckat. Gulsparvar har jag inte sett här nere på vintrarna vad jag kan komma ihåg. Vet du om de flyttar uppåt landet på vintern?

  • Roffe skriver:

   Övervägande gulsparvar är stannfåglar men en del flyttar i okt-nov till Nordsjöländerna. Så nog borde du kunna se de i ditt område. Här har nu isen börjat lägga sig på småsjöarna och jag ser ett stort antal sångsvanar, storskrake dra söderut.

 2. annicaaktiv skriver:

  Så vackert du har fotat fåglarna Roffe! Gulsparven och Gråsiskan blir mina favoriter här. Gråsiskan är verkligen en fågel som jag gillar att fota, jag tycker att det är nått speciellt med den som lockar mig 🙂 Men det är svårt att välja favoriter när alla är vackra på sitt vis.

  • Roffe skriver:

   Tack Annica, håller med gråsiskan är verkligen en härlig fågel att få in i sökaren, i dag efter en ganska kall natt så såg jag flera sittande vackert på frostiga vasstrån. Tyvärr inga bilder var ute för att rensa 75 holkar, riktigt bra år här för fram för allt blåmes o talgoxe men även svart/vit flugsnappare har det gått bra för.

 3. Gunilla skriver:

  Entita eller talltita, detta eviga dilemma – tack för din artbestämning! Och alla andra fina bilder!

  • Roffe skriver:

   Tack Gunilla, håller med om det svåra i att se skillnaden men ofta kan man ta det på biotopen, entitan finns inte så långt norrut som talltitan. Syns dom samtidigt så är det en viss skillnad Talltitan har lite större huvud och fyllig nacke. Många duktiga skådare med god hörsel hör en tydlig skillnad på sången.

 4. Livets rose skriver:

  Så fine fuglebilder! Ordentlig vakre 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s