Prydlig pärlemorfjäril 22 juni

Dagens promenad bjöd på prydlig pärlemorfjäril, jag är fullständigt novis på att arta dessa underbart vackra flygfän. Ofta väldigt svåra att fånga snyggt med kameran då de inte sitter still lång stund. Tar hjälp av sidan om våra dagfjärilar http://www.dagfjarilar.lu.se där det ofta går lätt att få hjälp med att artbestämma.

Prydlig pärlemorfjäril är tämligen vanlig över hela landet, dock absolut vanligast på Västkusten och i Skåne. i norr förekommer den mindre och mörkare arten.

Den har en lugn flykt nära marken, solar ofta på marken eller i låg vegetationen. Den här och flera sågs på en solig bilskogsväg.

© © Allt material på denna hemsida är skyddat enligt lagen om upphovsrätt  © ©

 

2 kommentarer på “Prydlig pärlemorfjäril 22 juni

  1. John skriver:

    Fantastiska bilder, Roffe! : Så detaljerade. Jag tycker det är svårt att fotografera fjärilar. Dels för att de sällan vill sätta sig, men också att få så fina och klara bilder som du fått.

  2. Roffe skriver:

    Stort tack John, Kan ju säga att det är tur att den numera finns automatskärpa som är så snabba och bra. Jag är imponerad av äldre naturfotoböcker (fotografer) vilka fantastiska bilder med tanke på den utrustningen. Önskar dig en fin midsommar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s