6 januari 2015

4513

En morgon med 6 minusgrader, en himmel som inte riktigt kunde bestämma om det skulle bli klart eller mulet väder. Tog snabbt ett beslut att ta bussen till Lindholmen för att sedan vandra vidare till Angarn med besök vid matningen Skesta hage. Vidare sedan till Örsta för att passa bussen som går till Vallentuna.

4511

Frusen mark vilket gjorde det lätt att vandra, någon minusgrader på dagen en perfekt temperatur för några timmars vandring.

4515

4517

Efter att lämnat Lindholmens allé och by gick jag vidare på hårda grusvägar med barmark på ängar och skogpartier.

4518

4522

4527

Idag ingen vind, vilket är skönt då spelar inte minusgraderna så stor roll.

4523

4526

Efter att gått i det öppna landskapet gick jag in i skogen för att följa stigen fram till nästa grusväg.

4534

Kaffepausen kom lägligt efter två timmars vandring i ett lugnt tempo med tid för att få med lite bilder hem och med kikaren hjälp spana efter fåglar.

4555

Det är ute i naturen gärna med en liten brasa som kaffet smakar som allra bäst, naturligtvis med en äggmacka. Satt en stund för att lyssna på tystnaden, en tystnad som det går att njuta av.

4542

En fotomodell, det ända däggdjur jag såg på hela dagen.

4550

Vid fågelmatningen Skesta hage var det full fart på de vanliga arterna som ihärdigt sökte föda. Träffade Karin som hade gått från Örsta, trevligt med en pratstund. Vi gjorde sällskap till Midsommarberget där vi kunde kryssa en Varfågel borta vid Lundbydiket. Vid Skesta kunde vi också kryssa en Gröngöling i toppen på en tall, en Gråhäger flög mot öster och 4 Sångsvanar i plog mot sydväst. Efter Midsommarberget gick jag över till Tältholmen och vidare genom Örstaskogen för att komma fram till bussen i tid.

4561

Det blev till slut 9 kilometers vandring på 4 timmar med alla stopp för fågelspaning och fika pauser. 14 arter blev nerskrivna i den svarta fågeldagboken, ungefär vad som kan förväntas i början av januari.

 

© ©  Allt material på denna hemsida är skyddat enligt lagen om upphovsrätt  © ©

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s