Fågelskådardag 20 april 2013

1187

Tidig morgon 06:30 i Täby kyrkby, 2 minusgrader med en molnfri himmel. Ett gäng fågelintresserade samlades på ett garagetak i Täby för att under dagen spana efter fåglar i luften på marken eller i träden.

1167

Värmen kom med solens hjälp så småningom, vilket gjorde att alla tinade upp.

1109

Vårens efterlängtade knoppar börjar träda fram, nu väntar jag på att dessa knoppar skall brista och gröna skira blad skall lysa i sol.

1151

1161

Ringduvan kuttrande och parbildning pågick hela dagen, ett livfullt ljud fyllde luften.

1123

1127

1132

1134

Jag har skrivit i tidigare inlägg hur imponerande det är vara med kunniga fågelskådare, de har ett oerhört tränat öga. En stor kunnighet i både fåglarnas läte och rörelse i luften, lärorikt att få vara med. 47 arter blev dagens resultat från garagetaket och tomten, allt från Talgoxe, Blåmes till Havsörn, Tornfalk och den lilla trevliga Stjärtmesen. En stor spridning på arterna, För min del blev det 26 arter vilket jag är mycket nöjd med. Då det blev 5 nya arter att föra in på årslistan.

1105

Stjärtmes, Taltrast, Dubbeltrast, Lärkfalk och Tonfalk blev dagens höjdpunkt, men det fanns mycket att bli glad över, att se fler Havsörnar mot en klarblå himmel är en fröjd för ögat. Blåmesen tyckte att den inte fick så mycket uppmärksamhet som den här vackra fågeln förtjänar, den pockade på uppmärksamhet vid fler tillfällen.

1195

1198

Efter en härlig dag i solen med flera fina fågelupplevelser bjöd hustrun på en underbar spenat sopp i väntan på att nässlorna skall bli plockbara.

1179

1203

1115

© ©  — Allt material på denna hemsida är skyddat enligt lagen om upphovsrätt —  © ©

En kommentar på “Fågelskådardag 20 april 2013

  1. Kajsa skriver:

    Och här på landet har vi vid vårt fågelbord haft bl a blåmes och grönsiskor. Samt hört en fågel som sjöng i ett utan att hämta andan. Som vi inte hört förut. Aldrig någonsin. Då hade vi behövt några experter på vårt tak för identifikation.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s