Angarn 16 april 2013

627

Snö, is har nu ersatts av vatten, det rinner, porlar längs strandängen. Gummistövlar rekommenderas för att kunna ta sig fram. Det plaskar gott vid varje steg, vi har haft snö och is länge i år så nu är det skönt med plusgrader dygnet runt.

680

Så äntligen min första Sädesärla för i år, denna ”datumfågel” brukar som regel alltid komma den 4 april, i år som ni alla vet ingen normal vår med väldigt kalla nätter, landar Sädesärlan 10 dagar senare. Jag gillar verkligen Sädesärlan, en vanlig fågel men alltid lika pigg där det ryckigt springer runt för att hitta något att äta.

722

Undrar vad det finns att äta i gammal snö?

683

700

702

Nu har änderna börjat komma, Brunand, Bläsand blev mina nya kryss idag. Sothöna, Gräsand, Vigg, och Knipa är det gott om, svårt att räkna alla eftersom de är utspridda och många finns i vassarna. Gråtrut, Skrattmås låter som i min barndoms skärgård, då för nu många år sedan tillhörde vitfåglarna skärgården.

638

636

En solig, vindstilla förmiddag där solen värmde och termometern visade på 8-10 plusgrader, efterhand mulnade de på från söder. Regnet kom vid 12-tiden med lite kyligare ökande vindar. Regnskurar under eftermiddagen, enligt väderrapporterna så blir det sydliga vindar under veckan, då blir det säkert en väldig invasion av arterna.

624

625

Här ett svep bilder på Tofsvipornas fantastiska flyguppvisning som pågick i säkert tio minuter, att få se dessa virtuoser i luften är fantastiskt.

660

644

671

648

655

668

666

665

662

645

647

© ©  — Allt material på denna hemsida är skyddat enligt lagen om upphovsrätt —  © ©

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s