Angarn 9 april 2013

357

Titta, titta noga äntligen första tussilagon i Angarn, har letat varje gång jag varit här i hopp om att få se vårens tuffaste blomma, nu vågar den sig fram på en söderslänt.

354

Efter som vanligt en kall natt med minus 10 grader i Vallentuna kl. 07:00 så steg värmen med solens hjälp och vindstilla. Åkte till Angarn 10:30 med kikare, tubkikare och kameraryggsäck. Termos med choklad och ostmackor fanns också på plats. En dag utan tjocktröjan och handskar.

289

Snön börjar nu få vika ner sig, det börjar bli vatten på isen och jag tror faktiskt att det börjar släppa från land. Snart är det öppet vatten då väntar en invasion av änder och vadare.

290

Spår i snön är alltid spännande och svårt att tyda, men här är jag inte tveksam det är spår av Grågås.

287

Grågässen är nu här i stort antal mellan 300-500 svårt att räkna då de finns runt hela sjöängen.

316

317

318

Stararna har också kommit i stora flockar ofta svårfångade med kameran men den här ”kompisen” satt still länge och verkade njuta av fotografens intresse. Tackar och bockar för det blev fina porträtt på en ovanligt vacker fågel som det gnistrar om i solen.

264

260

249

Även Tofsviporna har nu anlänt i ett större antal, äntligen får jag säga, denna normalt tidiga fågel har varit efterlängtad.

320

297

Bland alla Grågäss finns det Kanadagäss, Sädgäss, Spetsbergsgäss och så denna Bläsgås som gjorde ett svep över Sjöängen på förmiddag för sedan landa bland alla andra gäss och då är det knepigt att hitta den med kikaren.

229

Snösparven är oftast svår att hitta, vit fågel mot vit snö, liten och ganska skygg. När jag väl hittar den så är det bara att njuta av dess skönhet.

210

Ibland kan det vara bråttom och besvärligt att ta sig fram även i fåglarnas värld.

340

Blåmesen sjunger nu sin vårsång med ordentlig kraft, SMHI lovar varmare nätter fram emot helgen det kommer att explodera i den väntande naturen, då gäller det att vara med.

346

339

ensam

© ©  — Allt material på denna hemsida är skyddat enligt lagen om upphovsrätt —  © ©

2 kommentarer på “Angarn 9 april 2013

  1. Kajsa skriver:

    Så vacker stare!! Inser att den stora beiga fågel jag sett på landet INTE är en stare. (Kommentar från Roffes fågel-okunniga kompis.)

    • Roffe skriver:

      Kajsa, du vet att Maggan och jag kommer gärna upp för att gå igenom dina fåglar på landet, säg till när ni är där så kommer vi farande med kikare och kamera.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s