Avspark på nya arenan 7 april 2013

195

Tillsammans med 43362 andra fotbollsälskare fanns jag där för att inviga arenan som skall bli mitt älskade AIK:s hemmaarena. Sorgen efter Råsunda legendariska fotbollsstadion är i mitt fall inte över, så det var med blandade känslor jag vandrade med många andra till den nya borgen.

181

Det låg feststämning i luften, svart-gult överallt.

185

AIK:s gamla orkester hade dammats av, gav nostalgiska känslor minns hur orkester på 50-60-talet alltid underhöll i pausen till de allsvenska hemmamatcherna. Nu spelades det utanför, kunde se hur yngre människor inte förstod varför dessa spelade gamla melodier och även marschmusik, vi som var med då kände igen och njöt av nostalgiska känslor.

189

187

Första gången aningen svårt att hitta till rätt ingång, det blir bättre när jag varit där fler gånger, för vad jag än känner och tycker om det nya så kommer jag att följa AIK som tidigare. Klubben i mitt hjärta  har ju inte förändrats och naturligtvis så är jag fortfarande en hängiven supporter som kommer att glädjas åt framgångar och sörja i motgångar men kommer alltid att stå upp för AIK.

197

En mycket fin inmarsch, en underbar kör på över 40000 sjöng med i ”Å vi är AIK, och alltid är vi med er, och alltid skall vi se ta poäng, Å vi e AIK”. Det ryser i kroppen och det är nära till tårar, mäktigt.
En bild som naturligtvis kommer att bli en klassiker, första avsparken från på den nya mittcirkeln.

201

Härlig stämning på klacken som sjöng och höll igång från Norra Stå, jag satt på södra så jag fick hela bilden på deras flaggor och sång. För mig känns det konstigt att inte stå på fotboll och framförallt inte vara med på Norra, nästa gång när jag vet lite mer om platserna skall det bli Norra även för mig. Sitta på mjuka stolar ger inte samma inlevelse som att stå upp kunna röra sig, att sitta då blir jag mer passiv utan den rätta känslan. AIK startade matchen positivt och hade det mesta av spelet utan att få fram några vassa målchanser, Assyriska backade hem och sänkte tempot mest hela matchen, tror att AIK får räkna med det i fler matcher framöver, det blir tyvärr en matchbild som återkommer. En stolpträff i första halvlek, ett vasst långskott och ytter liggare någon målchans blev det före paus. Andra halvlek bjöd dessvärre på sämre spel med lågt tempo och få chanser. Enligt mina svart-gula ögon borde ”vi” ha vunnit, men 0-0 blev det i en ganska trist premiärmatch på den nya arenan. Nu kan det bara bli bättre. Nästa hemmamatch blir mot MFF, då blir det säkert en annan matchbild.

195

© ©  — Allt material på denna hemsida är skyddat enligt lagen om upphovsrätt —  © ©

En kommentar på “Avspark på nya arenan 7 april 2013

  1. Kajsa skriver:

    Det måste varit mäktigt! Men jag förstår inte varför AIK- supportrar helst inte vill kalla arenan Friends arena utan istället Nya Råsunda. Men INGET kan väl bli ett nytt Råsunda?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s