Vallentuna 10 mars 2013

9283

Idag en dag som inifrån köksfönstret såg ut att vara en skön varm vårdag, visade sig vara en av nordanvinden kylslagen dag. Solen orkade knappt få termometern att visa plusgrader trots den klarblå himmeln.

9284

Solen har under några dagar sett till att det börjar bli barmark fram för allt på södersidorna, nästan så jag förväntar mig att den första tussilagon skall komma. Vänder blicken och kameran ner mot Vallentunasjön och ser att där åks det fortfarande skridsko på den plogade banan. Vårvintern är speciell med sina olika sidor, vårlikt i söderbackarna vinterlikt på andra ställen, bara att njuta av bägge sidor.

9290

Solen gör dock sitt till för att det i lä är riktigt behagligt, stannar till på en södersluttning med ett äpple och lite nötter. Blir sittande en halvtimme i solen njuter av ljuset som känns uppiggande efter vinterns mörker.

39297

Zooomar in super-rambon, Nötväckan som letar föda under barken.

9325

9331

9332

Snart behöver jag inte fylla på matstationen, fåglarna börjar klara sig själva när det gäller födan. Så fort det blir plusgrader på nätterna slutar jag med matningen. Talgoxarna sjunger nu ivrigt mest hela dagarna, det börjar bli tid för parbildning.

9322

9313

9318

Det är inga stora mängder Grönfinkar längre vid matningen idag bara två, Blåmesarna däremot verkar fortfarande vara i behov av utlagda frön och nötter.

9293

9308

© ©  — Allt material på denna hemsida är skyddat enligt lagen om upphovsrätt —  © ©

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s