Semmeldagen 12 februari 2013

semla 1

Idag fick jag äta årets efterlängtade semla med varm mjölk, en kaloribomb men ack så gott. Nu är det avklarat för i år.

546

Har inte varit aktiv på bloggen, har varit inne och jobbat i drygt en vecka på mitt tidigare arbete vid fotoavdelningen på Danderyds sjukhus där jag arbetat i drygt 30 år. Kul att få komma dit några dagar, träffa gamla arbetskamrater och fräscha upp fotokunskaperna. Det känns att gå upp klockan 6 varje morgon för att ta tåget, fortfarande mörkt, det känns som att det är länge sen. Förstår nu min kamrat K som fortfarande arbetar, hur det känns efter en veckas jobb när fredagen kommer, trött trött ingen vidare energi att göra annat än att slappa. I helgen har vi haft två barnbarn på besök så det har inte blivit så mycket skogsluffande på ett tag.

544

Det är nu åter snö, cirka 2 decimeter har det kommit den senaste tiden och det snöar ikväll igen. Det är nära noll grader vilket gör det ganska besvärligt att ta sig fram, har varit vid fågelmatningen och fyllt på. Ingen större aktivitet, Grönfinkar, pilfinkar verkar ha gett sig iväg till andra trakter, har inte sett till de på senaste veckan.

547

I söndags var jag iväg en stund till Norra Järva fältet för att eventuellt spana in Tallbit som har rapporterats i närheten av Säby gård, kunde inte se eller höra någon individ, efter en kopp kaffe i ett mysigt litet café ställde jag kosan mot Sollentuna och matningen vi Ravalen. Kattugglan som förra gången villigt lät sig fotograferas fanns inte på plats troligen inkrupen i bohålet. Enligt min kamrat M så har den namnet Bertil, så jag ropade på Bertil men inte lystrade han till det.

831

Fick denna gång njuta av ett 15-tal vackra domherrar som ivrigt flög fram till matningen, Gulsparvar, Grönfinkar, Nötväcka, Bergfinkar, Rödhake, Grönsiska, Talgoxar, Blåmesar försågs sig ordentligt.

83

834

Hoppas nu på lite ljusare dagar så att det åter blir fart på utelivet och förhoppningsvis vackra bilder.

© ©  — Allt material på denna hemsida är skyddat enligt lagen om upphovsrätt —  © ©

En kommentar på “Semmeldagen 12 februari 2013

  1. Kajsa skriver:

    Precis, Roffe, så är det! Är glad att du förstår mitt tuffa liv! Vackra fåglar hade du fotat också, men mest såg jag dina rader om tunga, mörka mornar och kände din sympati strömma emot mig…:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s