Nynäshamn 11 december

831

Dagens vandring, Nynäshamn med hustrun som guide i hennes födelsestad. Start, för pensionärer tidig morgon med Roslagsbanan  6-7 minusgrader, grå himmel, ingen nederbörd. Tåget till Tekniska, T-banan till T-centralen.

834

Mycket folk i morgonrusningen, märks tydligt att jag inte är van längre, svårt att stressa med i tempot, känns ibland som om jag är i vägen.

835

På Centralen mötte vi upp våra vänner som skulle följa med pendeltåget till Nynäs, en tågresa på drygt timmen.

840

Tåget stannar nere vid hamnen, där sommartid alla små röda bodar sprudlar av liv med glassätande människor, nu i december mycket snö gråkalla vindar från öster och folktomt. Utefter vägen hittade jag koltrast, sidensvans och skata i ett med röda äpplen fyllt träd. Naturligtvis blev det några bilder på fåglar även denna gång.

844

845

Vi fick regelbundet information av hustrun som berättade delar av sitt liv i Nynäs, på väg mot Ringvägen. Båtbryggorna låg tomma i väntan på våren som kommer så småningom, 10 dagar tills det vänder och vi går mot ljusare tider.

848

846

Ganska tidigt anlände vi till Sotholms Härads Hembygdsgård där vi intog lunch, för att senare vandra vidare längs Ringvägen. Där låg den gamla dansbanan, hustruns ungdomstillhåll förmodar jag.

847

852

Havet såg inte välkomnade ut, det blev mest som svart-vita bilder trots kamerans inställning på färg. Visst kallt, men ändå vackert med hela gråskalan.

853

855

851

858

860

861

864

862

                   Hustrun med spänstiga steg i sin underbara uppväxtmiljö.

Turen runt Ringvägen avslutades med en kopp kaffe, lussebulle på konditoriet i centrum. Tåget tillbaka mot Stockholm, dagen utflykt tog hela dagen i anspråk, 1 mils vandring med mycket frisk luft i lungorna, en fin naturupplevelse, dagens facit.

© ©  — Allt material på denna hemsida är skyddat enligt lagen om upphovsrätt —  © ©

En kommentar på “Nynäshamn 11 december

  1. Meggie skriver:

    Ja, det var en fin vandring!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s