Vallentuna 1 december

5973

Vilken första december, vilken fantastisk dag, efter flera blygrå, trista novemberdagar så kom då december med en underbar dag. 4-5 minusgrader, fin nysnö, blå himmel, svag vind. Det är så härligt med våra väderomslag, ingen vädermonotoni här inte.

5970

5979

Idag en ny vandring till fågelmatningen för att fylla på och samtidigt få några nya bilder på ”gästerna”. Utefter Vallentunasjön i den gulskimrande solen uppenbarade sig för första gången i höst ett gäng på 5-6 steglitsar, vackra fåglar som ger oss glädje hela vintern med sina fina färger. Steglitsen ägnade sig åt att äta av fröna som finns kvar i naturen, kommer troligtvis fram till matningen längre fram när naturfröna tagit slut eller är svåra att få tag i.

5958

5960

5964

”Bord 1” där var det som vanligt slut på maten, ”bord” 2 fanns det fortfarande kvar och där mumsade talgoxe, blåmes, nötväcka, pilfink, för första gången också en koltrast som åt från marken tillsammans med en kvarvarande bofink.

5996

5986

Större hackspetten hamrade på i den stora tallen, hägern flög över sjön. Härligt att vara på plats, lagom temperatur och vindstilla, det skymmer på tidigt men snön gör att det ändå upplevs som ljusare. Nu när isen börjat lägga sig så fanns där ingen sjöfågel så långt jag kunde se i ”tuben, tur är det för nu skall kylan hålla i sig en längre tid. Svårt att dyka efter föda när isen lägger sig, vilket den gör snabbt på Vallentunasjön.

5991

6001

6007

I morgon första advent, tid att tända första ljuset till frukosten, ljus inne ljus ute. En kvällsönskan om att det blir lika fint imorgon då blir det mer matning och spaning.

5984

5982

En kommentar på “Vallentuna 1 december

  1. Meggie and Roffe skriver:

    Så vintervackert!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s