Vallentuna 22 november

Jag har i flera inlägg plussat för många fina novemberdagar, idag tvärtom en blygrå dag med frisk sydlig vind och ett tjockt blöt täcke. Fortfarande plus 6-8 grader, kändes betydligt kallare i vinden och diset.

Tog promenaden till fågelmatningen, tubkikaren med för att eventuellt se några sjöfåglar bland vågorna och naturligtvis om hägern skulle dyka upp. 4 Knipor, 1 Storskrake som dök ideligen för att söka föda, någon Häger ville inte synas till troligtvis låg den i skydd av vassen, behövde antagligen inte ut i vinden.

Dylika blågrå dagar är det svårt att se färger även på småfåglarna allt blir grått, grått Talgoxe Blåmes kan mycket väl förväxlas. 3 Grönfinkar kunde jag i alla fall fånga in med hjälp av ”tuben”.

Fågelmatningen har inte riktigt kommit igång, fröstation som hänger skyddat i en tall är den som det går åt mest frön i, den andra hänger mer öppet, där är åtgången dålig. Skall nog flytta den till en mer skyddad plats, men visst en del trafik av Talgoxe och Blåmes var det. Uppskattningsvis 8-10 Talgoxar och 3-5 Blåmesar kunde jag räkna in.

Vid 14:30-tiden började det regna intensivt, skymningen kommer snabbt, en snabb promenad med ett fikastopp i Vallentunas nya härliga kulturhus med ett stort fint bibliotek. En kopp kaffe och ett par tidningar i lugn och trevlig miljö innan jag gick hem i regn och mörker. Hustrun är på ”typ” fest ikväll och jag skall ägna kvällen åt att titta på den absolut sista matchen på Råsunda fotbollsstadion. Den blir till att följa på TV, jag har gjort mitt avslut tidigare, vid den sista allsvenska matchen det får räcka. Tro att det blir svårt att vinna ikväll, men, men hoppet finns där, kanske Italienarna inte direkt blir inspirerade av en halvbra höstlig gräsmatta, snålblåst och regn. En stor enögd publik som kommer att sjunga i 90 minuter för att hedra Gnaget och Råsunda som skall rivas och vara helt jämnat med marken i februari.

För mig världens vackraste och stoltaste klubbmärke.  Framåt STOLTA AIK.

2 kommentarer på “Vallentuna 22 november

  1. Kajsa skriver:

    Och jag tänker fortfarande på din keps som du lämnade förra gången…:( Var är den nu? Undrar jag oroligt.

    • Roffe skriver:

      Jo nu går den med i graven, för mig så hör den hemma där. Imorgon skall Jack och jag till Råsunda för att hämta hem ”min” stol ett minne för mig från Råsunda där stolta Gnaget nu spelat sin sista match.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s