Waldemarsudde 21 november

Hustrun och jag mötte upp kusin G med fru H utanför Dramaten, en dag med 7-8 plusgrader, en vacker tunn soldimma över sjön utefter Strandvägen. Målet idag, Waldermarsudde och konstutställningen med Lars Jonsson fågel och naturmotiv.

Väldigt imponerande verk, otroligt levande bilder på fåglar allt ifrån skisser till olja och akvareller.

Efter en lunch i prinsens kök, stekt inlagd strömming med små härliga potatisar, två koppar svart kaffe, kunde rundvandringen i alla salar börja. Det är svårt att se sig mätt på dessa naturtrogna, välkomponerade alster.

Utställningen håller på ytterligare ett tag, jag vill verkligen rekommendera ett besök, 80 spänn inträde för pensionärer väl använda pengar. Jag gick därifrån med ett lätt hjärta och en lugnare själ och en undran hur någon kan bli så skicklig helt på egen hand ”bara” genom träning, otroligt.

Waldermarsudde ett underbart hus, verkligen som gjort för konst. En vacker interiör med sitt läge vid inloppet till Stockholm och härliga vyer genom gammaldags stora fönster.

Blommor i prins Eugens designade krukor pryder fönstren och rummen med blommor.

På väg till ”tricken” kunde jag inte låta bli att fota lite gräsänder, som kom nära bara jag stannade totalt präglade på människan, det betyder mat.

Längesen jag åkte spårvagn, ”tricken” det vanliga ordet för oss som växte upp på söder när det fortfarande fanns ett bra spårvagnsnät. Nu tycker jag att spårvagnen mer liknar en buss sett framifrån, interiören har också bytt skepnad, men en konduktör fanns med precis som förr i tiden.

”Tricken” påminner mig om en historia som jag tror ingen vågade göra i verkligheten, fast många skryt om att ha gjort följande. Fyllde handen med småsten, klev på ”tricken” gick fram till konduktören som hade sitt bås längst bak, frågade om det gick bra med grus (slangord för småpengar) konduktören nickade och fick då en näve småsten, sen gällde det att snabbt komma av ”tricken”.

Lite väl tidigt med juldekorationer, NK hade redan julskyltat sina skyltfönster, något som på 50-talet skedde söndagen andra advent och då var ett stort folknöje. Tiderna har ändrat, nu finns det dessutom redan semlor i butikerna, ja menar vadåååå? Är tiden ur led eller?

3 kommentarer på “Waldemarsudde 21 november

 1. Kajsa skriver:

  Fin dag och fina bilder! Mysigt med spårvagn, men förstår ändå inte vitsen med att lägga dessa spår i gatan.

  • Roffe skriver:

   Kajsa, spårvagnarna förorenar betydligt mindre än stadens alla bussar, tror nog att det vore bra för miljön med mer spårvagn i storstäderna

 2. Kajsa skriver:

  OK, trodde bussarna gick på el….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s