Vallentuna 15 november

Åter en underbar novemberdag, efter en natt med regn klarnade det upp under förmiddagen och blev till en varm, klar dag. I solen uppmättes +15 grader, sydlig frisk vind. Jag valde att gå till min fågelutfodring, längs med norra Vallentunasjön som för några dagar sedan hade en del is på sig. Nu med frisk vind och många plusgrader så guppade 4 knipor, ständigt dykande efter föda.

En Gråhäger har funnits där några dagar och intar ofta stenen som brukar innehas av Storskarven.

Pilfinkarna har tydligen valt ut värmestugan för vintern, ett väldigt stökande i och runt holken, nästan som om det vore vår. Kanske det ändå känns som vårkänslor i den varma solen, vet inte hur Pilfinkar känner det.

Vid fågelmatningen, full fart på Talgoxar, Blåmesar, Pilfinkar, Nötväckor även Skatorna gav sig på talgbollarna.

Vinden över sjön tilltog under dagen, vassens rörelse ger vackra former.

Kråkan, kanske den klokaste av våra fåglar, sitter högt upp, spanar ut över sitt område. Gräsänder simmar lugn i det solglittrande vattnet.

Som avslutning på detta inlägg en bild och en fråga, vadå 17 procent mer i påsen. Mer av vad?? I tider när det färgar fläskfilé för att vi skall köpa det som oxfilé, så blir jag frågande inför en lapp som säger 17 procent mer i påsen, mer luft, mer salt, mer av vad? Hur det än är så känner jag mig alltid lurad, märkligt att det inte finns regler för hur produkter får marknadsföras.

3 kommentarer på “Vallentuna 15 november

  1. Meggie skriver:

    Vi hade behövt din fågelkunskap i dag när vi gick runt Råstasjön med MASSOR av olika fåglar. Vi kunde i alla fall känna igen vit svan och kanadagäss. Men alla småfåglar i vattnet var svåra att identifiera. Kanske ett utflyktsmål för måndagsvandring?

  2. Kajsa skriver:

    Det var ju jag, Kajsa, som skrev inlägget tidigare, inte Meggie……

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s