Aspviken 29 oktober

Efter en lugn natt började sjön bilda is invid stränderna, det är också måndagen som snön verkligen började vräka ner. Vi hade via SMHI förstått att det var på gång, i tidigaste laget tyckte alla jag pratade med. G som kör ut posten kunde inte som jag tycka att det i alla fall blev vackert, förstår honom som skall fram till varje pris med posten till alla postlådor även på småvägarna.

Vinden tilltog under förmiddagen och den lilla is som hade bildats under natten försvann i vågorna. Åter en kall vind som svepte in från väst, det hindrade inte att det landade 7 stoskrakar som guppade fram i vågorna, vad gör de här? Visserligen är det öppet vatten fortfarande men snart lägger sig isen som ett lock och då finns inte möjligheten att fånga livsnödvändig föda i form av fisk.

Jag pulsade fram på min vandring i decimeter hög snö och det bara fortsatte att snöa. Tänkte försöka dokumentera lite av vinterns första försök att inta södra norrland inland.

Med snön så tystnar naturen, snön dämpar allt ljud, fåglarna tystnar det är bara hackspettens idoga hackade som hörs ifrån någon torrtall.

Det skymmer på tidigare och tidigare, den automatiska utelampan tänds nu redan vid 15-tiden. Snön gör dock att det blir lite ljusare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s