23 oktober

Naturens fråga, vad är det som flyter där ute på sjön?

Oj då är detta till någon hjälp?

Nu blir det lättare.

För dig som inte redan listat ut frågan, en knölsvan årsunge, som söker föda i det grunda vattnet.

Bilderna nedan har jag prövat att med ett gråfilter ND 8 förlängt exponeringstiden så att vattnet som rör sig får en oskarp yta. Naturligtvis måste kameran vara på stativ, för att det övriga skall förbli skarp. Gråfiltret (ND-filter) behövs just för att kunna få en lång exponeringstid även under dagtid då det annars är för ljust. Personligen tycker jag om denna effekt och skall fortsätta utveckla tanken, inte bara till vatten har även andra funderingar.

Det går ju inte att låta bli att föreviga naturens just underbart fina höstfärger så jag avslutar detta inlägg med ytterligare tre höstbilder från Stockholmsområdet. Svanen ligger perfekt, vilket gör att det blir liv i bilden, gräsänderna, som redan verka hysa vårkänslor trots att det klart och tydligt är höst.

I slutet av veckan åker vi, hustrun och jag åter några dagar till stugan, det blir sista resan för i år, vinterdäcken är nu monterade. Hoppas kunna återkomma med bilder som troligtvis visar att vintern nu tränger allt mer söderut. Skall ägna mig åt att fiska, för att ha i frysen att ta fram under vintern.

2 kommentarer på “23 oktober

  1. Kajsa skriver:

    Fina bilder, Roffe! Ha det så bra vid ”stugstängningen”!!

    • Roffe skriver:

      Tack kajsa för alla dina kommentarer på min blogg, kul att läser den. Kul att du tar in lite kunskap om fåglarnas värld. Vi skall upp och njuta några dagar i tystnaden, elda och så.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s