Fjällvandring Ammarnäs – Hemavan etapp 4

Tärnasjöstugan – Syterstugan

Väderleksrapporten talade om regn, regn, ett lågtryck skulle ligga över området med mycket regn,  naturligtvis hade SMHI helt rätt denna gång. Dagen blev alltigenom dyngsur.

Dagens etapp 14 kilometer plant med bara en stigning 100 meter innan vi når Syterstugan vilket i verkligheten blev 15 kilometer. En etapp som bara gick ut på att få den avklarad, det regnade hela vandringen, vid den enda rasten vi gjorde för att dricka kaffe,  bestämde vi enigt oss för att inte pausa för lunch, om det nu inte slutade regna.

Södra änden av Tärnasjön låg det 5 mycket vackra hängbroar, 2 mindre träbroar utan dessa hade det inte gått att ta den här vägen, ytterligare ett stort tack till Länsstyrelsens arbete med att göra leden framkomlig och dessutom på ett trevligt och för ögat njutbart sätt.

Väl framme efter ganska besvärliga sista kilometer så blev det kö till torkrummet, allt kändes genomblöt, detta är en gång som kläderna skall vara täta men också andas, nej det är blött rakt igenom. Torra utifrån OK men inte andas det speciellt mycket.
Vi blev som vanligt välkomnade av stugvärden som hade ett varmt ombonat kök/allrum där vi åt den medhavda lunchen som skulle ha regnat bort ute på fjället. Vi eldade i vedspisen så att vårt rum skulle få en bra temperatur inför natten. Det blev inte många bilder tagna, för blöt, elktroniken i dagens kameror har det besvärligt med vatten i denna mängd. Ser fram emot morgondagen då det förhoppningsvis kan vara upehåll.

Innan sömnen tog över så önskande vi oss alla en vädermässigt bättre dag imorgon då vi skall vandra genom Syterskalet till Viterskalsstugan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s