Angarn 16 oktober

Idag har jag varit runt Angarsjöängen för första gången sen jag kom hem från Hälsingland. Fortsatte arbetet med att byta ut de gamla numren på holkarna till nya som syns bättre.

En  kall förmiddag med en kylig sydvästlig vind, 7 grader några gluggar bland molnen, ingen nederbörd. Vilket naturen tacksamt tar emot, det är ett överflöd av vatten i naturen nu efter allt regnande.

Visst jag hade äggmacka med, gott tyckte fler än jag. Måste ha luktat gott eller så är dom bara nyfikna, snälla är korna som finns runt sjöängen.

Solen kom fram mer och mer, värmen steg några grader, efter att ha gått runt i Skesta hage med nya nummer så vandrade jag runt sjöängen.

En blöt vandring det har kommit ordentligt med regn, det klafsade överallt svårt att hitta torr mark att gå på. Prövade idag att använda mina snölås, när det är så här kletigt så fungerar dom alldeles utmärkt ett bra sätt att slippa skita ner byxbenen.

På våren blir det ofta och mycket bilder på lövsprickningen, de små underbara ”musöron” som gärna fångas i motljus, ger ett hopp om ljuset och värmen, sagolikt vackert. Nu är hösten här, då blir det en överkonsumtion av vackra löv, höstens färger hamnar i väldigt hög grad på minneskortet.

Det skymmer på tidigt så här års, synd att dagarna blir kortare och kortare, innan jag nådde bilen för att åka hem till min kära hustru så brann det till i horisonten, det får bli det starka minnet från dagen runt sjöängen, hade inte ”tuben” med, det blev inte några fågelfynd idag.

Jag är liten och gör vad jag vill, sa kalven, tro mig jag hörde. 

2 kommentarer på “Angarn 16 oktober

  1. Meggie skriver:

    Ljuvliga bilder! Lyckades kossorna komma åt dina äggmackor?

    • Roffe skriver:

      Nejdå, dom låg i den stängd ryggan, visserligen är dom smarta, men kan inte med dagens knäpplås. Jag kunde senare njuta av min äggmacka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s