10 september 2012

Nu närmar det sig för oss, vår sedan länge planerade fjällvandring, på torsdag flyger vi till Lycksele för att därifrån åka taxi till Ammarnäs. Efter en natt på vandrarhemmet drar vi ut på den sydligaste delen av Kungsleden, vi kommer att gå mellan stugor, denna gång skall vi inte bära på tält, liggunderlag, kök och sovsäck. Den tiden är troligtvis förbi, senast var 2005 när jag och hustrun tillsammans med några arbetskamrater började i Abisko gick söderut på Kungsleden för att efter en dags vandring vika av västerut och sedan norr för att komma till Riksgränsen, som den gången var vårt slutmål.

Viktigt med kartläsning framförallt när vi lämnade leden.

 Den gången vandrade vi i juli, nu hoppas jag på fantastiska höstfärger. Första dagen blir söderut till Aigertstugan, den kortaste sträckan men ordentligt brant, vi fortsätter via Servestugan, Tärnasjöstugan, Syterstugan, Viterskalsstugan ta oss till Hemavan, som är slutmålet för vår vandring denna gång.

                                Kanske blir det ett dopp med tvättning även denna gång.

 Som sagt så hoppas jag att få uppleva fjällvärldens färgprakt, men också den härliga höstluften (inte för mycket regn, tack). Siktet inställt på att komma hem med många fina bilder som jag kan publicera på denna blogg senare. Det blir inte stora Nikonutrustningen  som hänger med, för mycket vikt och utrymme, Canon  G 12 blir min fotokompis. Det gäller att ladda batteriet ordentligt då det är svårt med elen i övernattnings-stugorna.
I galleriet visar jag några bilder från vandringen 2005.

Ryggsäcken börjar nu fyllas med det som skall med, imorgon blir det en test, på en mil i motionsspåret med ryggsäck för att tala om för kroppen att nu är det snart det här som gäller några dagar framåt. Bra att kolla utrustningen, det blir sista träningen innan det bär av mot norr.

Detta inlägg publicerades i Natur.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s