Aspviken 17 juni

                 Små, små blommar som ger hopp.

Ja då har tomaterna börjat blomma lite försiktigt, förstår att det är trögt i denna kalla juni. Idag har vi haft en fin dag med uppehåll och en hel del sol. ( nu 22:40 kommer dagens regn)Nu verkar det som om det skall bli lite mer somrigt vad det gäller vädret, midsommar närmar sig och då brukar vi börja bada i vår härliga sjö. Båten är nu i sjön, motorn är på och startade snällt så nu skall det bli lite fiske, rökt abborre till midsommar är en delikatess eller Börje Salmings recept på abborre är något jag längtat efter under vintern, nu är det tid för den.
Projektet ”klart till midsommar” har jag snart klart, borde bli klart under morgondagen, håller också på att plocka ur vedboden där vi skall ha ett behövligt förråd, veden får läggas ute under plåttak.

                         Den vackra, trevliga flugsnapparen spanar in föda.
Den svartvita flugsnapparen far fram och åter till holken, tror att ungarna snart är flygfärdiga. Det har inte blivit så mycket fågelbilder på sista tiden, har fått uppgift om en bra fågellokal öster om Ljusdal, skall ta mig dit för att se vad som finns där att skåda och fotografera. Lite bilder på våra vänner insekterna, som skall se till att växterna mår bra och kan spridas vidare. I närbild så blir dessa små, väldigt vackra om spännande. Vet inte några namn på dessa insekter, kanske är det läge att lära sig lite mer.

2 kommentarer på “Aspviken 17 juni

  1. carin skriver:

    ååå rökt abborre..mmums!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s