Aspviken 13 juni

                                                                    Jordgubbsblom.

Idag har det varit en skaplig dag, vädermässigt vilket har inneburit lite målning och snickeriarbete, har börjat med en sittbar bänk med utrymme för stövlar, skor eller annat smått som skall vara på altan. Har redan gjort en större variant med plats för dynorna. Har som målsättning att vara klar till midsommar då vi behöver få mer ordning på grejorna. Har även hunnit med sommarens första paddeltur, en dryg halvtimme räckte gott, känns att det är länge sen jag paddlade, både styrkemässigt och balansen lite rostigt, men det blir bättre om det blir väder för den aktiviteten.
Jordgubbarna väntar på samma värme och sol som vi, det blommar fint och karten kommer så sakteliga, enligt hustrun så kommer vi att kunna skörda ca: 350 gubbar, eller bubbar som barnbarnet   Jack 2 år säger.
Det verkar vara ett år där det måste regna varje dag, regnet kom på kvällskvisten med lite åskmuller över bergen. (trodde att det skulle vara varm luft som mötte kall luft, undrar var den varma kom ifrån).

                   Första jordgubbskartet det som snart skall bli röda, söta goda ”bubbar”

            Insekterna har liksom fåglarna full sysselsättning.

2 kommentarer på “Aspviken 13 juni

 1. Lisa Lundvall skriver:

  Samma sak med bubbarna på Solstigen, de behöver värme! Jack och jag går och kollar varje dag omd e blivit röda och goda. Vi saknar dig massor!
  Sommarfesten på dagis var superfin och Jack var i chock när det var så mycket folk, men han skötte sig strålande som vanligt! Peppe, martina och Elton var också med så vi kalasade på pannkakor, bubbar och melon efteråt 🙂
  Längtar så tills vi kommer upp till erat paradis!
  Många kramar och tankar från oss alla tre

  • Roffe skriver:

   Ja nu väntar vi på ”bubbarna” skall mogna, tålamod, tålamod är vad vi behöver förutom solen som skall göra ”bubbarna” röda och så där sverigesöta, vi längtar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s