Aspviken 20 maj

Hustrun och jag skall tillsammans med våra underbara vänner vandra Ammarnäs – Tärnaby i september. Hoppas att det då skall vara dessa underbara höstfärger som jag längtar efter att få uppleva.
Nu gäller det att träna vandringar, så att det inte blir till en plåga att vandra flera dagar i rad. Den längsta sträckan är andra dagen med 19 kilometer med två ordentliga stigningar.
Idag gjorde vi en längre vandring med att gå från stugan och mot vår ”mördarbacke” som vi kommer att träna i många gånger under sommaren för att vara i god form i höst. Vi gick uppför tog av till höger för att vandra till Hennans camping, vi kom upp på en ordentlig höjd där det visades svårt att ta sig fram, men vi lyckades till slut ta oss ner för det branta partiet och kunde fortsätta mot vårt mål att via Hennans camping komma till Väljeån för att se om vi kunde se bäver.

                                                             Sommarens träningsbacke.

                                      Hustrun spanar ner för att se om vi kan komma ner den vägen.

                                                              Här vågade vi inte ta oss ner,  för brant.

Vi tog kaffe med den tradionella äggmackan vid Väljeån, där vi eventuellt kunde se bäverspår. Bävern är ju väldigt skygg och svår att få span på, vi kunde konstatera bäverspår, men att det inte var i år. Det låg bäverfällda träd, men inte nyligen, däremot så låg det träd överallt efter den storm som drog fram här tidigare i år. vi tog oss fram i ganska svår terräng, utefter Väljeån för att komma fram till väg 83.

  Här kommer regnet in från norr, som gör att vi tar regnskydd vid en gammal lada.

Vi gjorde en spännande vandring på 5 timmar, vilket  kommer att kännas i benen imorgon, men ”huva” vad nyttigt för kropp och själ.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s