Angarnsjöängen 26 maj

Idag skulle jag iväg för att testa min nyligen införskaffade kamerahus Nikon 300S, packade ryggsäcken med ojektiv, teleförlängare, kaffe, vattenflaska och smörgås. Här skulle det tas snygga fågelbilder, full av entusiasm styrdes kosan mot Angarn och sjöängen, inte så mycket fågel så här års men det skulle ändå bli härliga bilder, snabba steg mot Midsommarberget, där satt en gulsparv på perfekt avstånd och ett bra ljus. Knäppte upp ryggsäcken tog fram teleobjektivet som snabbt och säkert placerades på stativet, telekonverten på plats det va nu jag upptäckte att något kamerahus inte fanns i ryggsäcken. Gulsparven satt kvar väntade på en fotoseans som inte blev av eftersom den ”store” fågelfotografen hade kamerahuset kvar hemma. Sorry jag kommer tillbaka imorgon passar det vid 09.00 ??
Första tanke jag åker hem igen, ledsen, besviken och förbannad på min klumpighet, men så insåg jag att det bästa är att vandra runt sjöängen 7km, som jag bestämt från början, min fantastiska hustru lagar så god mat att jag behöver all den motion jag kan få.
Nu blev det en fin, härlig vandring och även lite fågelspaning, dock utan bilder denna gång, vilket betyder att jag kommer iväg imorgon igen. skall packa ryggsäcken nu ikväll så att allt säkert finns med.

Observationer: Gulsparv, Ormvråk, 3 ex Brun kärrhök, Tofsvipa, Skrattmås, Gräsand, Grågäss med ungar, Gulärla, Stare, (säkert dom som nu har det jobbigast, flyger med näbbarna fulla med mat till ungarna), Sädesärla, Nötskrika, Sothöna, (med ungar)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s