Vallentuna 29 april

Hustrun med barnbarn promenerade med en brödpåse i hand till Vallentunasjön, för att mata fåglar (gräsänder) idag på förmiddagen. En fin riktigt varm vårdag så här i slutet av april.

Det började bra gräsänderna kom som på en given signal, tror dom snabbt avslöjar människor med plastpåsar, det betyder bröd=mat.
Plötsligt flyger en hona, två hanar upp mot skogen, kolliderar nästan med linan som finns ovanför staketet. Det utbryter vild tumult, två hanar som tydligen har samma mål, en hona som trots allt verkar samlad och lugn. Ibland har jag tur som har kameran med, det lönar sig ibland att släpa på den tyngre utrustningen. Jag följde efter, ingen brydde sig om mig dom höll på med sitt vilket va det viktigaste, fick ett antal bilder, kände mig nöjd. Lämnade de tre att fortsätta med det som tydligen va dagens viktigaste uppgift.

Hård kamp om damen.

Gräsanden är ju vanlig, finns nästan överallt, därför går vi ofta bara förbi, för vanliga. Men titta noga, se så vacker den är, hanens färger är sagolikt vackra. Tänk på det nästa gång ni du ser en gräsand.
I bildgalleriet lägger jag in flera bilder från dagens vilda kamp.

En kommentar på “Vallentuna 29 april

  1. Kajsa skriver:

    Tänk vad du ser mycket! Men att ingen hane ger sig? Nån av dem borde förstå att loppet var kört.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s