Angarnsjöängen 31 mars

Temperatur: + – 0  Vind: Frisk N

Molnighet: Mulet   Sikt: Dålig

Nederbörd: Snöfall  Snötäcke: Tunt snötäcke

07:30 Örsta en fantastisk väderförändring den hitills fina våren var som bortblåst av den starka nordanvind som svepte in med säkert 12-14 sekundmeter i byarna. Idag var det samling för att göra den traditionella  Angarn/STOF-exkursion, 22 tappra kom för att försöka skåda fågel trots dålig sikt och snöfall som inte gjorde det lätt att se bra. Vi började gå mot hälristningen, skogen bakom och ut över ängen, två Ormvråkar mot den grå himlen, fortsatte mot Midsommarberget och fågelmatningen, god aktivitet. Första fikat intogs under en tall och  i lä av Midsommarberget, kort besök på berget men dålig sikt och kall nordanvind gjorde at vi fortsatte till Byksberget och Lundbydiket. Grävligholmen andra fikat, varmt kaffe med äggmackan värmde gott eftersom det nu började bli kyligt i vinden. Här vände vi och åter mot vindskydden i Örsta där det räknades fågelobservationer som blev förvånansvärt bra i det rådande vädret. Själv kom jag upp 29 arter som jag såg tillräckligt tydligt. Årets första Sädesärla blev dagens höjdpunkt, tillsammans i gruppen blev det 42 arter som skådade och hördes. Jag har svårt att höra och framför allt veta vad det är jag hör, så jag räknar dom jag tydligt ser och kan identifiera.  Avslutade 11:30 4 timmar, klart godkänt. Ett stort tack till kusinen Göran som åkt från Västerhanninge 06.00 för att vara med, mycket tappert.

Mina obervationer denna dag: Sädesärla, Kricka, Bläsand, Knipa, Snösparv, Grågås, Kanadagås, Gräsand, Vigg, Ormvråk, Sothöna, Tofsvipa, Skrattmås, Sånglärka, Ängpipslärka, Bofink, Koltrast, Blåmes, Steglits, Grönsiska, Gråsiska, Kaja, Kråka, Stare, Grönfink, Hämpling, Gulsparv, Sävsparv, Talgoxe. 

Nya för i år: Sädesärla, Kricka, Bläsand, Snösparv, Ängspiplärka, Hämpling, Sävsparv.

Bilderna är copyrightskyddade: Fotograf Rolf Andersson. Finns det intresse att i någom form använda bilderna så går det bra att höra av dig.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s