Käringboda 30 mars

Temperatur:  +3-+5   Vind: frisk NO

Molnighet: Växlande   Sikt: God

Nederbörd: sol/korta hagelskurar  Snötäcke: Barmark isfritt

Tillsammans med: Maggan

Idag hämtades den gamla, stor fjällryggsäcken ner från vinden för att testas, för att kontrollera om den fortfarande duger inför fjällvandringen Amarnäs-Hemavan senare i höst.

10:50 Roslagsbanan Vallentuna-Östra-T-banan T-centralen-Pendeltåget Nynäs gård-Buss Järfällavägen 13:05

Vandring 1 km. till Käringboda naturresarvat, soligt och ganska varm. Vi  följer en skogsväg för att hitta rätt stig som enligt kartan skall vika av söderut, naturligtvis fanns det fler stigar att välja på. Svårt att välja men till slut så valdes stig som såg trovärdig ut, vårt mål Dyvik mot väster, vi kom en del fel kom fram till Sågen på den östra sidan. Fel men vi visste var vi befann oss, bestämde att ta en mat paus med sjöutsikt, i en skön sol.

Det är inte april ännu men plötsligt kom aprilvädret stormande med en liten men kall hagelskur. Vi hann äta Gulaschsoppan utan att få den utspädd, fortsatte efter en skön paus. Tog ny sats in på en stig som skulle föra oss till Grava där vi skulle kunna välja gå vägen eller stigar i skogen tillbaka mot bussen. Solen tillbaka, skön skogterräng, något vattensjukt på vissa ställen, knappt någon fågelsång som jag hade föreställt mig. Slutet blev det lite bergklättring utför, väl framme vid vägen så valde vi att gå landsvägen mot bussen. En ny liten hagelskur, solen återvände snabbt. Vi gick med snabba spänstiga steg 2,5 km till stora vägen och bussen till Nynäs gård och pendeltågen mot Stockholm C. Väl hemma i Vallentuna 19:00.

Stort tack Maggan som följde med på denna heldag.

8,8 km (ungefär som första etappen Ammarnäs-Aigertstugan) 2,10 tim stillastående 1,21 tim.

Obsar: Gulsparv, Större hackspett, Storskarv, Skäggdopping, Knipa, Vigg, Ringduva, Talgoxe. På väg hem med pendeltåget sågs två Tranor.

Årets första: Skäggdoping och Storskarv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s