Lappkärret 28 mars

Temperatur:  +7           Vind:  svag N

Molnighet: Mulet          Sikt: God

Nederbörd: Uppehåll   Snötäcke: Barmark

Tillsammans med: Ensam

Roslagsbanan tillsammans med Maggan som skall jobba idag, avstigning Universitetet 08:30. Vandrade mot Lappkärret en sträcka på ca: en kilometer, på avstånd hördes Skrattmåsar, skönt jag va osäker på om isen hade smällt/sjunkit. Väl framme till denna verkliga oas inte långt från Stockholm fanns det gott om fågel att spana in, många även villiga att låta sig porträtteras. I södra delen har man god översikt över sjön, det är lätt att spana in vad som rör sig i vassarna. Sothönsen väldigt aktiva i sin jakt på rätt hona eller hane, slåss hej vild och jagar iväg närmsta inkräktare, roligt att skåda. Skrattmåsarna gjorde ideliga utfall mot det Knölsvanspar som fredligt simmade runt för att hitta föda, fick ideligen ducka för marodörerna i luften.
Efter att utforskat sjön och dess innevånare tog jag en tur in mot skogen, där uppe i en grantopp satt den, som sjung så vackert och intensivt, efter mycket letande med ”tuben” så fångade jag in en Taltrast som ivrigt sjöng in sitt revir och letade efter en livskamrat.

Nationalstadparken är ett fantastiskt ställe, så nära stan och inte långt från Roslagsbanan hållplats Universitetet. det blir till att utforska närmare i vår, säkert oerhört vackert och med ett rikt fågelliv.

Tåget 10:30 mot Vallentuna, det blev fika och macka hemma denna gång inte lika rofyllt men det fick bli så idag.  4,3 km. 2 timmar vara en dryg timme till spaning och lyssning.

Obsar: 2 st. Knölsvanar ”troligt par”, Gräsand, Skrattmås, Sothöna, Grönfink, Skata, Björktrast, Brunand, Knipa, Kanadagäss, Stare, Ringduva, Taltrast

Taltrast första för iår.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s